I egenskap av flyttstäd i Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Påminn mig. Gör det, snälla ni. Påminn mig om att aldrig ta på mig uppdrag som jag på förhand vet att jag inte kommer klara av. Jag inser, såhär i skrivande stund, att jag gett er samma uppmaning förut. Inte minst i fjol då jag gick med på att hjälpa min vän Susanne att släppa ut korna för våren. Det var betydligt mycket mer jobb än att bara öppna porten. Det ska sägas. Det nya projektet som jag ställt upp på handlar om flyttstäd i Stockholm.

Ja, jag kommer att kalla detta för just flyttstädet i Stockholm genom denna text. Det har egentligen ganska lite med själva staden att göra. Jag menar, det är ingenting med själva Stockholm som gjorde detta flyttstäd till en plåga för mig. Det var andra parametrar som spelade in. Jag antar att jag inkluderar stadsnamnet i detta för att ni ska kunna hålla isär denna städning från andra.

Hur som helst. Såhär gick det till:

Jerry och jag har varit kompisar sedan högstadiet. Han har flyttat många gånger och för ungefär 8 flyttar sedan valde han huvudstaden istället för vårt hem i Gävle. Jag tänkte att det inte skulle påverka vår relation så mycket. Det är trots allt inte särskilt långt mellan de båda städerna.

Sedan har vi ju det där problemet då, att han flyttar jämt och ständigt. Han litar nämligen på mig så fort det ska ske flyttstäd i Stockholm. Detta är besvärande av flera anledningar. För det första: Jag är verkligen ingen expert på flyttstäd, varken i Stockholm eller någon annanstans. Detta verkar han inte förstå trots att jag påpekat faktumet för honom vid flera tillfällen.

Vidare vill jag också flagga för problematiken i att han alltid växlar upp sig några kvadratmeter vid varje flytt. Varje gång blir det större ytor att städa och fler saker att flytta på vid flyttstäd i Stockholm. Oftast har jag också varit själv i städningen i och med att han, som han säger ”Måste ratta det nya skeppet!” vilket förstås syftar till den nya bostaden.

En till del av problemet, som enkelt kan kopplas till aspekten innan, är tid. Och vad i all sin dar kan jag mena med tid i detta sammanhang? Jo, att jag blir äldre för varje flyttstäd i Stockholm jag tvingas bidra till. Jag blir tröttare, svagare, klenare trots att mängden jobb och mängden moment ökar varje gång.

Vad ska jag göra om 4 flyttar? Ska jag då, som 60-någonting-åring lyfta och skura och damma ett hus på 300 kvadratmeter? Ja, jag antar väl det.

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för

Vad är brandskyddsbeskrivning?

Jag visste inte ens att vi hade en. Brandskyddsbeskrivning var, fram till i tisdags, ett ord jag inte sprungit på i hela