Lär mig rörinspektion i Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Jag fastnade lite i tanken. Eller snarare så fastnade jag i min förra text, visserligen i en tanke, men ändå. Jag talade om tiden då jag var i en verksamhet inom rörinspektion, då jag bodde i Stockholm. Jag tänker att jag nu ska låta min tanke och mitt inlägg fastna där även denna gång. Det var inte ett avslutat kapitel – rörinspektionen i Stockholm. Nu ska det få bli det.

Flera av er har kontaktat mig och frågat om hur det kom sig att jag började med rörinspektion i Stockholm. Det tänkte jag därför berätta. Jag hade nämligen precis slutat mitt gamla jobb på bilfirman. Jag orkade inte med varken jobbet eller staden något mer. Det var åt helvete, rent utsagt. Det hade gått fyra månader av arbetslöshet när jag besökte en vän vars f.d. kollega gjorde detsamma. Vi hade aldrig setts förut men jag hade hört mycket om henne. Hon berättade att hon jobbade i Stockholm, med rörinspektion, och hon hade genast min uppmärksamhet.

Det var väl inte rörinspektion i Stockholm överlag som intresserade mig. Snarare var det faktumet att det var väldigt annorlunda mot vad jag gjort förr som var tilltalande. Jag ställde massa frågor om rörinspektion och om hur det var att bo i Stockholm. Vid det laget hade jag knappt besökt stan ens. En gång i trean på gymnasiet åkte vi dit men annars har jag hållit mig därifrån. Nej, det var spännande att höra om. Hon var dessutom en duktig berättare och en frisk fläkt.

När hon frågade mig vad jag gjorde lutade jag mig tillbaka i soffan och sa som det var. ”Ingenting”. Hon frågade om jag någonsin funderat på att jobba med rörinspektion i Stockholm. Jag svarade lite skämtsamt att jag funderat över det i hela 10 minuter, under tiden hon pratat. Hon skrattade och det kändes verkligen som att känslan av att vi kom bra överens var ömsesidig.

Hon föreslog att jag skulle komma dit. Komma upp till Stockholm och testa rörinspektion lite. Jag svarade ja utan att blinka. Man kan ju alltid testa och det var inte direkt så att jag hade något bättre för mig. Det kunde bli kul, och kul skulle det visa sig att det blev. Väldigt kul faktiskt. Så pass jävla kul att jag blev kvar på uppdraget inom rörinspektion och i Stockholm de kommande fyra åren. Sedan vände jag tillbaka till hemstaden, nöjd med känslan av att ha vågat pröva något nytt.

Vad är er historia? Berätta i kommentarsfältet!

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för