En tillbakablick på Facility management

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på reddit
Reddit

Senaste tiden har jag kommit att blicka tillbaka på mitt liv. Det är inte så att jag har levt särskilt länge i jämförelse med många andra. Det är inte så att jag skulle ha bättre historier än andra människor har. Kanske är jag inte den perfekta personen att skriva memoarer, i alla fall inte nu. Jag väljer ändå att ta tillfället i akt och använda denna plattform till att belysa tidigare delar av detta liv som är mitt.

Som jag nämnde för er i förra veckans inlägg ägnade jag ett par år åt att arbeta med facility management. Det är säkert vissa av er som saknar kunskap om vad detta är så här kommer en snabbgenomgång:

Facility management handlar om att förese ett företag eller organisation med skräddarsydda tjänster. Det var i alla fall det som var vår inställning på den firma jag jobbade på. Vi anpassade vår facility management efter varje enskild kund. Detta är, vad jag har förstått, ganska unikt i branschen och därför gör det mig lite stolt. Stolt trots att det nu är ganska många år sedan jag var i branschen.

När vi fick in ett uppdrag satte vi oss direkt ner och såg över behoven. Vad behövde kunden och hur kunde vi lösa det? Handlade det om en verksamhet där en del av facility management kunde tänkas vara tvätt av textilier? Var det fråga om en verksamhet vars prioritering fanns i själva städningen. Det kan exempelvis handla om facility management hos ett företag vars verksamhet skräpar ner en del efter sig. Kort och gott: Vi skräddarsydde våra tjänster inom facility management efter kunden. Detta helt oberoende av om det var en stor eller liten kund. Om det var facility management en gång om dagen eller en gång i månaden. Vi behandlade alla lika.

Jag känner mig väldigt nöjd över att ha arbetat med facility management. Framförallt känner jag mig nöjd över att detta var något jag gjorde direkt när jag tagit studenten. Det är många som är missnöjda med sitt första arbete. Så var det inte för mig. Facility management i all ära. Det var kul, men snacka om att mitt team var den mest bidragande orsaken till lyckan. Jag kan verkligen sakna mina arbetskamrater och den vardag vi delade. Jag tror faktiskt att jag ska ägna nästa veckas inlägg åt just dessa fantastiska personer.

Undrar ni någonting om facility management? Tveka inte att höra av er. Jag svarar som vanligt på allt ni skriver i kommentarsfältet!

Upptäck fler inlägg

En bra arkitekt i Stockholm

Låt oss återgå till temat från förra veckan. För er som missade inlägget kommer här en re-cap av det kortare slaget: Det

Byggnadsställningar i Stockholm

Länge leve mitt team och jag. Idag kommer jag att rikta full fokus mot mina arbetskamrater när jag arbetade med byggnadsställningar i

Hemstädning

Sagorna fortsätter och det gör också framgången. Jag talar förstås om de berättelser jag hittar på när jag ska natta min dotter