Frågor om symtom på sköldkörtel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Många tycks ha haft lite huvudbry sedan mitt senaste inlägg. Kanske är detta något jag borde ha kunnat räkna med. Jag skrev då, för de som missat, om symtom på sköldkörtel. Det är ett ämne som jag vet engagerar. Många känner till allvaret i att ha problem med denna sköldkörteln och därmed vikten av att ha koll på symtom.

Frågorna har varit många och jag tänkte nu att jag ska gå igenom ett par av dem. Vi börjar med den mest uppenbara:

Vilka symtom finns det på problem med sköldkörteln?

Problem med sköldkörteln kan visa sig genom ett antal väldigt olika symtom. Vilka man själv råkar ut för kan man inte på förhand säga. Det är detta som gör det till ett ganska lurigt tillstånd.

Ett symtom på sköldkörteln är att huden reagerar negativt. Den kan bli torr och jobbig att hantera. Detsamma gäller med hårbotten och med håret överlag. Detta behöver förstås inte vara ett symtom på sköldkörteln utan kan vara ett symptom på att du måste byta schampo. Det är däremot bra att hålla koll under en tid för att se om något förvärras.

Ett annat symtom på sköldkörtel är att man får ont i kroppen. Muskler och leder tar stryk och ständig värk är att vänta. Det är inte trevligt men förhållandevis vanligt då man har problem med den här delen av kroppen. Även här är det förstås ett symtom som inte nödvändigtvis behöver ha att göra med sköldkörteln.

I övrigt kan det vara bra att hålla koll på om man ökar orimligt mycket i vikt trots att matvanor och träningsvanor inte ändrats märkvärt. Låg puls och svullet ansikte är två andra symtom på sköldkörtel.

Vad ska man göra om man upptäcker symtom på sköldkörtel-problem?

Det är alltid en bra idé att uppsöka vård om man upplever problem. Det gäller såväl symtom på sköldkörtel som med något annat. Däremot tycker jag att man kan ta det lite lugnt och själv undersöka om besvären går tillbaka. Ja, förutsatt att man inte har allvarliga och/eller brådskande problem då förstås. Då ska man ta kontakt direkt och se till att en läkare tar en titt på problemen.

Jag hann inte så mycket längre idag men tar gärna emot fler frågor. Om symtom på sköldkörtel eller om något annat.

Hör av er!

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för