Hur mycket klor behöver vara i poolen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Poolen är i trädgården och vädret är underbart! Det uppfriskande hoppet i det kalla vattnet borde naturligtvis inte saknas. Men sluta! En pool i trädgården ska inte bara se bra ut, den ska också kunna klara höga hygienkrav. Och det är precis vad du kan uppnå genom att arbeta med klor.

Men hur mycket klor behövs egentligen för att säkerställa säker vattenkvalitet? Även lekmän bör vara överens om att ”med ögat” -principen inte fungerar här. Istället finns det fasta regler som handlar om användning av klor i privata simbassänger.

Innan du använder klor: kontrollera vattnet!

Innan du börjar att klorera vattnet i poolen genom klortabletter eller liknande, bör du alltid kontrollera den ursprungliga kvaliteten först. Det bästa sättet att göra detta är att använda en testuppsättning som levereras med olika testallternativ eller remsor. Ta sedan ett vattenprov från poolen och kontrollera det med avseende på pH-värdet (perfekt: mellan 7 och 7,5). Om värdet är över eller under är det viktigt att motverka detta tillstånd med lämpliga medel före klorering.

Nu kan du börja! Så här säkerställer du utmärkt vattenkvalitet

Den avgörande faktorn för hur mycket klor du måste använda är främst poolens storlek eller vattenvolymen. Om du inte har motsvarande värde i åtanke, beräknar du det helt enkelt baserat på poolens mått.

Ytterligare två faktorer avgör vilken klorprodukt som passar dig …:

• vattenhårdheten
• det använda filtersystemet.

De flesta tillverkare av klor tabletter har noterat de relevanta egenskaperna hos deras produkter och kompatibiliteten på deras förpackningar.

Som en allmän regel bör du aldrig helt enkelt tappa klor i vattnet ”bara så”. Arbeta istället långsamt och tillsätt klor i vattnet i mindre portioner. En automatisk klordispenser och klordosering är lämpliga för detta. Beroende på produkt bör du förvänta dig i genomsnitt en tablett för 12 kubikmeter vatten. Särskilt viktigt: alltid mäta effekterna av tillsats av klor! Överskrid inte gränsen på 0,7 mg / l. Det bör dock definitivt vara minst 0,2 mg / l.

Mät klorvärdet regelbundet!

Det är dock viktigare än att följa standardiserad information att alltid hålla koll på klorvärdet. Du bör kontrollera klor i din pool senast var tredje dag. När det är nödvändigt att klorera beror också på användningen av poolen och utetemperaturen eller vattentemperaturen.

Det bör dock också orsaka oro om området runt vattnet börjar lukta obehagligt av klor. Här kan det vara så att pH-värdet måste justeras om.

Hur mycket desinfektion är för mycket? Om vattnet luktar starkt av klor, är antingen pH-värdet eller klorinnehållet i obalans.

Regelbunden och anpassad klorering hjälper dig att njuta av privat badkul på ett hygieniskt och hälsosamt sätt. Klorerat vatten säkerställer att mikroorganismer inte kan ha en skadlig effekt på badare. Dessutom säkerställer en lämplig mängd klor också att alger inte växer så snabbt och vattenkvaliteten förblir genomgående hög.

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för