Hur mycket kostar det att hyra en byggställning?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Hur mycket kostar det att hyra en byggställning?
Att arbeta på höga höjder är farligt, så byggställning är viktigt. Men även på lägre höjder kan det vara fördelaktigt att bygga byggnadsställningar, eftersom arbetet utförs snabbare. Men hur mycket kostar det att ställa upp och hyra?

Hyressättning på byggställning: kostar i korthet

Montering och demontering av teknisk acceptans
24000 – 60000 kr

Krockskydd
1600 – 3200 kr

Hyra
600 – 3600 kr

Summan
26 200 – 66 800 kr

Exempeltabell: 600 m2 måste monteras för takarbete och 40 m fallskyddsnät måste fästas. Arbetet varar i 14 dagar.

Hur dyrt en byggnadsställning är beror på dess storlek, hyresperiod och eventuella tillbehör. Sationära byggnadsställningar är betydligt dyrare än mobila varianter. Naturligtvis påverkar efterfrågan och regionala faktorer också priset.

Fördelning av hyreskostnaden
För montering och nedmontering, inklusive den tekniska acceptans, företagen ut mellan 40 och 100 kr. Priserna varierar beroende på säsong och region.
Hyresperioden beräknas vanligtvis veckovis. Beroende på efterfrågan och hyresperiod, en vecka kostar mellan 10 och 60 kr. Alla data avser en kvadratmeter. Fallskydd, som krävs för takarbete, kostar mellan fyra och åtta euro per meter.

Att hyra byggställning kostar cirka 30 till 50 procent mer per kvadratmeter. Men eftersom dessa är mycket mindre, är deras användning i allmänhet billigare.
Värt att tänka när man bygger en byggställning!

En byggställning används för fallskydd samt för snabbt och bekvämt arbete på höga höjder. God planering är viktigt så att det inte blir några extra kostnader.

Fördelar med byggställningar
Många arbeten kan också göras från stegar. Man bör komma ihåg att arbetet är utdraget när hantverkarna ständigt måste klättra upp på stegen och gå ner igen. Om företagen är villiga att göra det, kommer de att ta ut tilläggsavgifter för försämringen.
Att arbeta på en byggnadsställning är mycket säkrare än att arbeta på stegar eller stadier. En professionellt konstruerad byggnadsställning tjänar arbetsmiljön och skyddar människor från fysiska skador.

Stativ eller chassi?
Byggnadsställningen har en bredd på två till tre meter. Hantverkarna skjuter in den i respektive arbetsområde. Till skillnad från stativställningen finns det ingen fastsättning på husväggen, vilket skyddar strukturen från att välta. Chassit har därför en stabilare struktur och kräver ytterligare stöd.
De som hyr en byggnadsställning längre än planerat måste räkna med höga merkostnader.

En ståställningsintenhet kräver en golvyta framför huset på cirka en meters djup, chassit kräver ett öppet utrymme med dubbelt djup. Det är därför möjligt att det inte finns plats för billiga rörliga byggställningar.

Trots de extra kostnaderna per kvadratmeter är traktionsställningar värdefulla när de används för en fasadbredd på mer än fem meter.

Naturligtvis kan mobila byggställningar endast användas om det finns en nästan plan yta. Den kan inte användas på gräsmattor, inte heller kan den användas med en brantare lutning.

Hyresperiodens varaktighet
Vi har endast ett begränsat antal byggnadsställningar tillgängliga. Om du behöver byggnadsställningar längre än planerat, måste du förvänta dig höga extra kostnader. Anta att materialet är schemalagt för ett annat projekt som inte kan starta i tid på grund av fördröjningen. Detta leder till skadeståndskrav.

Smarta byggare föredrar att planera hyresperioden generöst, så att byggnadsställningen är gratis igen på överenskommet datum. En tidig retur resulterar dock vanligtvis inte i någon återbetalning. Detta måste klargöras innan byggnadsställningen sätts upp.

Byggställningar är inte alltid på din egen mark och golv. Varken den kommunala eller kommunala förvaltningen eller en granne kan förbjuda byggandet om det är nödvändigt för nödvändigt arbete. Ändå är det inte tillåtet att bygga byggnadsställningar på främmande mark. Ett tillstånd måste erhållas.

När det gäller byggnadsställningar på allmänna vägar och torg tar myndigheterna vanligtvis ut avgifter. Dessa uppkommer vanligen när vägar eller vägar ska stängas och skyltar är nödvändiga.

du kan hyra byggställning här

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för