Ny touch till ditt gamla kök

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Oavsett om du väljer att göra jobbet själv eller om du väljer att hyra in en professionell köksrenoverare ifrån Stockholm så finns det några punkter som kan göras för att ditt kök ser som nytt ut. Dessa punkter kommer inte kosta en överdriven summa utan är snarare ganska billiga att utföra. Om du väljer att använda dig utav en renoveringsfirma i Göteborg för köksrenoveringen så kommer du nog inte bli missnöjd med resultatet eftersom de som utför renoveringarna är experter inom området och vet vad som kommer att få just ditt köp att se som nytt ut.

En ny färgbeläggning för det gamla köket
En ny väggfärg återupplivar ditt gamla kök och skyddar din budget: Med trendfärger , svart tavelfärg eller väggfärg i exponerad betongutseende kan du ställa in moderna accenter i ditt kök utan att behöva gräva djupt i fickan. Vi tror att pris-prestanda är värt ansträngningen.
• Pris för tavelfärg: från 250 kronor (700 milliliter, en liter räcker för åtta till tio kvadratmeter)
• Pris för exponerad betongoptik: väggfärg 220 kronor för 2 liter, för effektfyllmedlet betalar du cirka 600 kronor för 17 kilo.
• Pris för väggfärg: från 200 kronor (2 liter)

Renovera köket med ett nytt golv
Med ett billigt laminatgolv kan du ge ditt gamla kök ett nytt utseende relativt billigt.
Laminat är det mest prisvärda golven som du kan ha i ditt kök och är därför väl lämpad för försköna om du vill spendera lite pengar. Du kan köpa laminatgolv från tio euro per kvadratmeter. Det är särskilt lätt att underhålla, tål mycket och du kan snabbt installera det själv.
Innan du bestämmer dig för ett nytt golv som laminat, bör du kontrollera om du kan lägga det direkt över ditt gamla golv. Det blir svårt om du ska lägga laminatgolv över ett kakelgolv till exempel.
• Pris: från 100 kronor (per kvadratmeter)

Ny atmosfär genom ny belysning
Ett nytt belysningskoncept är glasyren på kakan när du renoverar ditt gamla kök. Med lämpliga lampor och indirekt belysning kan du billigt skapa en ny atmosfär i ditt kök. Ljusa remsor under väggskåpen skapar ett mysigt och indirekt ljus. En modern pendellampa ovanför det gamla matbordet ger det ett helt nytt ljus.
Vilken lampa du väljer är upp till dig. Du borde gilla det och den borde såklart ge tillräckligt med ljus.

Sortera ut gamla köksapparater och skapa ordning
Är du nu på humör att renovera ditt gamla kök till låg kostnad? Vårt sista tips blir då att rensa ur köket ordentligt. Säg farväl till gamla köksapparater som du inte längre använder och fundera över hur många lunchlådor du verkligen behöver i lådan.

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för