Rekomendationer för flyttstädning för tillfällig lägenhet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit

Flyttstädning för tillfällig lägenhet

Flyttstädning är obligatorisk för tillfällig uthyrning. Och detta ligger också i hyresgästernas intresse, för alla vill ju hitta en anständig och hygieniskt rengjord lägenhet när de flyttar in. Som hyresgäst kommer du knappast att känna dig bekväm i ditt nya tillfälliga hem om du vid andra anblicken märker smuts under mattan, förkalkade vattenkokare, hår i avloppet eller fläckiga sängkläder. Ingen vill flytta in och sedan rengöra ordentligt.
Vad bör hyresgästen tänka på innan du flyttar ut?
Naturligtvis räcker det inte att tänka på flyttstädning precis innan du flyttar ut. Det borde vara tydligt. När det gäller att leva i tid, det är inte riktigt som hotell. Hyresgästen måste lämna lägenheten i ett välskött skick, precis som en vanlig hyreslägenhet.

Enligt hyresavtalet har hyresgästen också skyldighet att städa lägenheten regelbundet. Och ja, städa upp efter sig. Så om du har städat regelbundet, är du redan på rätt väg. Innan du flyttar ut bör du vara uppmärksam på följande:
Inga högar av tvätt kvar
Om hyresgästen lämnar efter sig ett berg av tvätt när han flyttar ut måste städpersonalen antingen stanna i lägenheten tills tvättmaskinen är klar – och flera tvättprocesser kommer att krävas för sådant berg av tvätt. Eller den smutsiga tvätten omedelbart förs in i kemtvätten. Och här finns det ofta kostnader för leverans och upphämtning.
Därför rekommenderas följande:
Tvätta tvätten innan du flyttar ut och lämna endast ett set – sängkläder och handdukar per person otvättad. När allt kommer omkring är allt fortfarande i bruk fram till utflytten. – Kontrollera tvätt för fläckar
Kontrollera också om sängkläderna eller handdukarna är färgade. Om så är fallet, ta bort det sakkunnigt. Så, till exempel, använd inte blekmedel för färgad tvätt. Annars måste tvätten också rengöras professionellt eller köpas igen. Även här kan du behöva betala för upphandlingskostnader. Allt detta kan sparas om du kollar i förväg.
Om allt går bra, kan du prata med hyresvärden i förväg och eventuellt köpa din egna sängkläder. Detta görs snabbt om du gör detta innan du lämnar.
Lämna ingen tvätt i tvättmaskinen. Häng upp allt för torkning. Lämna tvättmaskinen ren och lämna dörren öppen.
Ugn: Lämna en ren ugn vid flyttstädning
Lämna inte en smutsig ugn. Det är bäst att ta bort den grövsta smutsen själv.
Vid mycket dåliga fall bör du först använda ugnsspray över natten flera gånger i rad. Gradvis löses då smutsen upp.
Rengöring, tvättning och bortskaffande av skräp
Vänligen lämna lägenheten i ett snyggt skick. Vänligen återställ saker du har städat upp, vare sig det lampor, sidobord, stolar, etc. tillbaka till den ursprungliga platsen.
Skölj dina rätter och lägg tillbaka allt i skåpet. Du bör göra dig av med alla livsmedel som du inte tar med dig. Glöm inte kylskåpet.
Kom också ihåg att tömma soporna och kassera alla flaskor.
Kan hyresgästen städa sig själv eller beställa en flyttstädning?
Från tid till annan, hyresgäster vill ta över den slutliga städningen själva. Men det är ganska sällsynt, eftersom de flesta hyresgäster är glada att andra tar hand om det. När allt kommer omkring, det finns helt olika saker att organisera när du flyttar ut.
Erfarenheten har också visat att det inte är meningsfullt för hyresgäster att ha egen städning eller extern rengöring.
Alla har olika renlighetsstandarder. Flyttstädningen bör därför överlåtas till proffs. Hyresvärden måste vara nöjd med resultatet och det är lättare om han tar hand om det. Ändå är det lämpligt att lämna lägenheten i bästa möjliga skick. Detta sparar kostnader. Vi avråder också från att hyra en städare själv. Annars måste du kontrollera i detalj om dammsugaren har rengjort allt ordentligt. Och om inte, måste du städa upp. Din hyresvärd kanske inte är nöjd med detta och kommer att anställa en ny städare.
Det är ett scenario. För hyresvärden är det dock ännu viktigare att han kan planera allt i förväg. Som regel hyrs en tillfällig möblerad lägenhet ut direkt efter att en hyresgäst har flyttat ut. Ibland flyttar den nya hyresgästen in efter sent på kvällen samma dag eller nästa dag. Så om hyresvärden inte kan planera om en välstädad lägenhet faktiskt kommer att överlämnas till honom, har han ett problem. Låt oss säga att hyresgästen städar sig själv och bara ytligt och nästa hyresgäst flyttar in strax efteråt. Inom några timmar eller en dag kan hyresvärden inte boka en städning. Detta kommer att bli särskilt svårt i slutet av månaden. Detta äventyrar ankomsten av nästa hyresgäst. Hyresvärden har därför goda skäl att ta kontroll över organisationen och utförandet av slutstädningen.

Upptäck fler inlägg

En mystisk offert på badrumsrenovering

En bekant råkade ut för något spännande för en tid sedan. Hon fick en offert på badrumsrenovering i brevlådan, vilket kanske inte

Vår kompromiss om plankbordet

Jag måste verkligen säga att plankbordet vi köpte gjorde vårt nya hus komplett på något vis. Bordet ska alltid vara centrum för